Košarka se vraća u Bihać ?????
RAZVOJNA A2 KOŠARKAŠKA LIGA FBiH

Sinoć je neposredno pred početak treninga naših juniora i kadeta saopćeno od strane uprave kluba da će se definitivno igrati A2 RAZVOJNA LIGA FBiH, a ne A1 Košarkaška liga FBiH u koju smo prethodne godine ušli ???

Naime, prethodne sezone je naš klub sa parketa uspio da osvoji prvo mjesto u sklopu A2 RAZVOJNE LIGE FBiH i da se samim time plasira u viši rang takmičenja, što je bio i krajnji cilj.?

Nažalost, s obzirom da se sport u Bihaću, pa i kantonu, a i šire nalazi u jakom teškom stanju, a pritom uzimajući u obzir i da nemamo adekvatan igrački kadar za naprijed navedenu ligu, odlučili smo se na varijantu da napokon našim golobradim momcima od 15-16 godina damo šansu da se sudare protiv odraslih ljudi, pritom ne razmišljajući uopće o rezultatu, nego o pravilnom razvijanju naše djece, koja čine našu budućnost.???

Dovedena će biti 2-3 pojačanja, ali samo iz razloga da našim mladićima pomognu prilikom odigravanja vrlo zahtjevnih utakmica s obzirom da ce se susresti i sudariti protiv odraslih ljudi.⛹?‍♂️

Trošiti novce u ovakvim vremenima i ulagati u strane igrače koji dugoročno ne čine budućnost bihaćke košarke bi bilo vrlo neodgovorno, a i financijski gledano vrlo neisplativo, stoga će i igrači koji će biti dovedeni biti mladići do 20 godina starosti – ulažemo u mladost ??

Stoga se odlučujemo na ovaj korak sa nadom da će grad Bihać podržati naše dječake i pružiti im podršku prilikom odigravanja svake domaće utakmice, da ce dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a ovi mladići ce dati sve od sebe, i srce i dušu da opravdaju vaše povjerenje.✨??

Košarka se vraća u Bihać ❤️❤️❤️

Odgovori