Na Zapadu ništa novo: Rudar zadržao lidersku poziciju, novi debakl Viteza iz Bužima


Odigrane su sve utakmice 11. kola Druge lige FBiH grupa Zapad. Rudar iz Kamengrada je u gostima bio bolji od imenjaka iz Han Bile sa 3:1, dok su Romari deklasirali Vitez iz Bužima sa 8:0.

Nogometaši Rudara iz Kamengrada i nakon 11. kola ostali su lideri na tabeli pošto su u gostima uspjeli slomiti otpor imenjaka iz Han Bile i slaviti u finalu sa 3:1.

Poveo je Rudar u desetoj minuti golom Ajdina Hodžića , a 1:0 bio je i rezultat prvog poluvremena. Nakon desetak minuta igre u nastavku domaći je izjednačio i neriješen rezultat stajao je na semaforu sve do 89. minute kada je Hodžić svojim drugim golom na utakmici vratio prednost Kamengrađanima. Konačnih 3:1 postavio je Amil Jakupović u sudijskoj nadoknadi.

Vitez iz Bužima ove sezone nalazi se u velikim problemima, a to je potvrdilo i današnje gostovanje ekipe Romara koja ih je deklasirala s visokih 8:0. Ovo im je već sedmi poraz u sezoni tako da već sada važe za jednog od glavnih konkurenata za ispadanje iz lige.

Bratstvo iz Bosanske Krupe je nastavilo da vjerno prati Rudar, a u jučerašnjem meču slavili su na gostovanju protiv FK Viteza sa 2:0. Strijelci su bili Nestor Esteče u 65. i Ignasio Martin Aldabe u 82. minuti susreta.

Do pobjede je došla i Iskra iz Bugojne koja je pred svojim navijačima trijumfovala protiv Vlašića sa 2:1, a strijelci golova bili su Pidro i Nezirović .

Svi rezultati:

Krajina – Podgrmeč 1:0
Iskra – Vlašić 2:1
Romari – Vitez Bužim 8:0
FK Vitez – Bratstvo 0:2
Kiseljak – Brnjaci 0:0
Sloga Bosanska Otoka – NK Vitez 5:1
Rudar Han Bila – Rudar Kamengrad 1:3

meridijan – sport

Odgovori