Bećiragić pred Francusku: Borit ćemo se do kraja, ali…



U minulom kolu, BiH je pobijedila Mađarsku sa 73:68, ali nije dobila pomoć od Češke, odnosno Crna Gora je slavila sa 65:56, pa na tri runde prije kraja, Litvanija i Francuska imaju skor 7-2, Crna Gora 6-3, BiH 5-4, Mađarska 4-5, Češka 3-6.

Francuska i Litvanija su praktično već obezbjedile mjesto na šampionatu planete, a dilema je Crna Gora ili BiH. U narednom kolu, 14. novembra, Crna Gora na svom parketu igra protiv Litvanije, a BiH gostuje Francuskoj. Utakmicu između Crne Gore i Litvanije možete da pratite na Sport Klubu 2, sa početkom u 19 časova, a utakmicu između Francuske i BIH na Sport Klubu 3, sa početkom u 20 sati i 30 minuta.

Crna Gora do kraja kvalifikacija, na svom parketu igra protiv Litvanije i Češke, a gostuje selekciji BiH. S druge strane, BiH gostuje Francuskoj i Mađarskoj, a čeka Crnu Goru.

“Pobjedom nad Mađarskom ostali smo u igri za plasman na Mundobasket. Imamo mnogo problema sa povredama i sastavom tima, očekuje nas duel protiv Francuske, koju ćemo pokušati da iznenadimo, ali bez kompletne prve petorke sa šampionata Evrope, to će biti jako teško“, naglasio je selektor Adis Bećiragić.

U slučaju poraza BiH od Francuske, a u slučaju pobjede Crne Gore nad Litvanijom, praktično bi sve bilo gotovo, mada su šanse BiH veoma male i u slučaju da Crna Gora izgubi od Litvanije. Naime, u tom slučaju, BiH bi morala da pobijedi Crnu Goru na svom parketu sa 20 razlike (prvi meč u Podgorici 88:69), zatim da slavi protiv Mađarske u gostima, a da Crna Gora izgubi na svom parketu od Češke. Kalkulacija bi se promijenila kada bi izabranici Adisa Bećiragića slavili u Francuskoj, a Crna Gora izgubila od Litvanije, ali….

“Ali, teško je povjerovati u takav epilog, naročito poslije partije koju je Francuska prikazala u Litvaniji, gdje je slavila sa 90:65. Ne idemo sa bijelom zastavom, borit ćemo se do kraja kvalifikacija, ali je Crna Gora objektivno u velikoj prednosti, čvrsto drži sudbinu u svojim rukama. Mi se nećemo predati sve dok nada postoji“, zaključio je Bećiragić.

Utakmice između Crne Gore i Litvanije, Francuske i BiH, kao i sve ostale mečeve u kvalifikacijama za Mundobasket, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.
IZVORcazin.net

Odgovori