‘Odvelo me k’o da sam Escobar’: Četvorka iz Velike Kladuše u Kantonalnom sudu progašena krivim



Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Bihaću proglasilo je krivim optužene Murata Dizdarevića, Almira Pehlića, Armina Sefića i Nermina Balića, svi iz Velike Kladuše, članove organizirane grupe iz policijske akcije kodnog naziva ‘Escobar’ za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, radi sticanja protivpravne imovinske koristi…

– Murat Dizdarević, Armin Sefić i Nermin Balić nepravosnažno su osuđeni na jedinstvenu kaznu zatvora pet godina i šest mjeseci, dok je Almir Pehlić osuđen na 6 godina zatvora. Nakon čitanja presude, Sud je donio i Rješenje o pritvoru Muratu Dizdareviću i Arminu Sefiću, najduže devet mjeseci ili do nove odluke suda, dok je Almiru Pehliću i Nerminu Baliću produžen pritvor, javlja RTVUSK.

Kako je kazano nakon izricanja presude, Tužilaštvo USK-a je van razumne sumnje dokazalo da su članovi grupe koju je organizirao Dino Muzaferović, u naselju Gradina u općini Velika Kladuša, od prve polovine 2021. godine do 21. jula iste godine, neovlašteno proizvodili, prerađivali i radi prodaje držali opojnu drogu Cannabis sativa L. Presuda na koju se može izjaviti žalba, će biti izrađena u roku od 30 dana. U slučaju akcije ‘Escobar’ početkom novembra ove godine na četiri i po godine osuđen je Darko Jovanović.

IZVORcazin.ba

Odgovori