Bivši predsjednik R Hrvatske Stjepan Mesić u posjeti Gradu Bihaću

Vršiteljica dužnosti gradonačelnika Grada Bihaća Jasmina Ćoralić zajedno sa saradnicima ugostila je danas u Gradskoj upravi bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.

Mesić je inače počasni građanina Grada Bihaća, a današnjom posjetom još jednom je potvrdio svoj odnos i ljubav prema Gradu Bihaću i Bosni Hercegovini.

Upravo zbog toga zaključci sastanka obuhvatili su zajedničke težnje za što boljom saradnjom pogotovo u poljima zajedničkog razvoja turizma i infrastrukture.

„Radujem se svakom novom dolasku u Grad Bihać, ovo smatram na prvom mjestu prijateljskim, a tek onda partnerskim gradom. Na svim forumima i sastancima se trudim boriti za Bosnu i Hercegovinu i svaki napredak ove države me čini jako sretnim. Nadam se da će se neka teška pitanja riješiti što prije, jer se od ove zemlje očekuje što i od svake druge europske zemlje, da bude napredana i građanska”, kazao je Stjepan Mesić.

“Posebnu radost predstavlja to što smo ovog, za Grad Bihać posebnog gosta, imali priliku ugostiti u sklopu obilježavanja Dana državnosti BiH”, istakla je Jasmina Ćoralic, vršiteljica dužnosti gradonačelnika.

Nakon prijema u Gradskoj upravi, zvanice su se pridružile polaganju cvijeća ispred Muzeja AVNOJ-a i svečanoj akademiji u organizaciji udruženja Antifašista i boraca NOR-a Bihać koja je održana u Kulturnom centru Bihać.

Odgovori