Bh. košarkaš odigrao dobar meč

Džanan Musa spasio noć u posljednjoj dionici protiv Partizana


 
 

 

Košarkaši Real Madrida pobijedili su u 10. kolu Eurolige ekipu Partizana rezultatom 105:97 uz ponovo veoma dobru partiju reprezentativca Bosne i Hercegovine Džanan Muse.

Real Madrid je kao veliki favorit ušao u meč s Partizanom, ali ono što se dešavalo u prvoj dionici više je ličilo na neku egzibicionu NBA utakmicu.

Odbrane nisu postojale u prvoj dionici. Obje ekipe su zasipale protivnički koš sa svih strana, a Partizan je nakon deset minuta igre imao osam poena prednosti, 40:32.

Real Madrid je serijom od 20:2 uspio napraviti preokret u drugoj dionici. Nisu u tim trenucima košarkaši Partizana mogli pogoditi ništa i kao da su se ispucali u prvoj dionici.

Ipak, tim Željka Obradovića se na vrijeme budi. Iako je prednost Reala u jednom trenutku otišla na plus 10, dobrom završnicom prvog poluvremena Partizan na odmor odlazi s minusom od tri poena, 54:51.

U nastavku Real je taj koji kontroliše rezultat. Nisu Kraljevi dozvolili Partizanu neku ludu seriju, pa su nakon treće dionice podigli prednost na 12 razlike, 86:74

Nije Partizanu mogao da se vrati u meč. Kod Reala je u posljednjoj dionici proradio i Džanan Musa koji je većinu meča bio rezervisan i to je značilo kraj za crno-bijele u ovom meču.

Iako Partizan nije odustajao do samog kraja, večeras protiv Real Madrida nisu mogli i upisali su poraz.

Džanan Musa je na parketu proveo gotovo 21minut i za to vrijeme je ubacio 14 poena, imao je četiri asistencije i jedan skok uz tri pogođena šuta iz igre iz osam pokušaja.


Real je do pobjede vodio Sergio Llull s 20 poena, Walter Tavares je dodao 17, a Gabriel Deck 15 koševa.


Kod Partizana Zach LeDay je ubacio 20, Dante Exum 17, a Kevin Punter 16 poena.

Real Madrid je na trećem mjestu Eurolige s omjerom od sedam pobjeda i tri poraza, a Partizan je na 12. mjestu sa četiri pobjede i šest poraza.

Sport.sport.ba

Odgovori