Zašto doći i večeras na prvu reprizu? I zašto “ne”, “nemam vremena”, “ne mogu” nisu opcije.

Pet naših heroina iz Dramski studio “Mali Princ” Bihać su nam sinoć održale čas nakon kojeg životi onih koji su sinoć bili u publici neće više biti isti. Naša djeca su nam sinoć dala lekciju koju ni jedna škola nikad nikom nije pružila i, kroz ovu predstavu, učinile su da zavirimo u njihove intime i sve ono s čim danas žive mladi ljudi. I da vidimo šta je to njima bitno a ne ono što odrasli misle da je njima bitno. I pri tome nam nam poručili: “Ne brinite o nama. MI smo gori od vas.”

Osim toga, Grad Bihać i Krajina su sinoć postali bogatiji za još jednu pozorišnu predstavu a #PozorišnaScenaKrajina je porasla za još koji centimetar.

I zato se želimo najtoplije i najsrdačnije zahvaliti onima koji su omogućili produkciju ove pozorišne predstave kao dio projekta “Uspostavljanje pozorišne scene u Bihaću” i bez kojih ne bi bilo ovog postignuća.

To su Regional Programme on Local Democracy in the Western Balkans -Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, @Evropska unija u Bosni i Hercegovini koji su osigurali finansijska sredstva, UNDP Bosnia and Herzegovina kao implementacijska agencija, te GRAD BIHAĆ kao partner i sufinasijer projekta.

#ReLOaDBiH #LocalDemocracy #WesternBalkan #GRADBIHAĆ #UNDPBiH #eubih
#NeBriniteONama #PozorišnaScenaKrajine #pozorište #theatre ##teatro

Photo credits: Mehmed Mahmutović i Ramiz Huremagić

Odgovori