Gužve na ulazu u BiH: Dijaspora krenula u domovinu!

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila danas i sutra na magistralnom putu Semizovac-Olovo, dionici Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (regulacija semaforima)

Nakon završenog policijskog uviđaja saobraćajne nezgode i uklanjanja vozila uspostavljeno je saobraćanje na magistralnom putu Zenica-Nemila kod naselja Jelina. S obzirom da su se za vrijeme obustave formirale duže kolone u oba smjera, molimo vozače da u nastavku putovanja voze veoma oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila danas i sutra na magistralnom putu Semizovac-Olovo, dionici Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (regulacija semaforima).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na putevima Mostar-Čitluk (Kobilovača) i Živinice-Stupari (Đurđevik).

I sutra će se izvoditti radovi na zamjeni rasvjete u tunelu Karaula (Kladanj-Olovo) zbog čega će vozila od 09 do 14 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Dijaspora krenula u domovinu, obzirom da slijedi vrijeme blagdana.

IZVORcazin.net

Odgovori