Predstavljen kandidat za gradonačelnika: Sinoć u Bihaću održana Godišnja konferencija POMAK-a

Sinoć je u Bihaću održana Godišnja konferencija Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu PoMAK) na kojoj su sumirane aktivnosti u proteklom periodu, postavljene nove smjernice rada i razvoja, te predstavljeni planovi ovog krajiškog političkog pokreta za naredni period. Tom prilikom članovima, simpatizerima i gostima obratili su se neki od zvaničnika PoMAK-a, u prvom redu predsjednik Šuhret Fazlić.

Na konferenciji je predstavljen kandidat pokreta PoMAK za gradonačelnika Bihaća na predstojećim vanrednim izborima – Elvedin Sedić, magistar pravnih nauka, viši asistent na Pravnom fakultetu u Bihaću, doktorant na Univerzitetu u Beču, privatni poduzetnik, aktuelni predsjednik Kluba vijećnika Pomaka u Gradskom vijeću Bihać.
– Grad Bihać je jedno od pet regionalnih središta u BiH i kao takav na svom čelu mora imati obrazovanog, kompetentnog, principijelnog čovjeka, koji je dovoljno star da ima znanje i iskustvo, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru, a opet dovoljno mlad da ima energiju da kosolidirano stanje i finansijsku stabilnost kakvu danas Bihać ima sačuva i iskoristi kao pretpostavku za jedan snažni razvojni zamah u narednom periodu.

Najveća snaga našeg kandidata je upravo tim sastavljen od velikog broja sposobnih i ostvarenih pojedinaca koji će zajedno s njim ući u ovu gradnonačelničku utrku, rečeno je na konferenciji.

Odgovori