Održana promocija monografije “100 godina historije NK Jedinstvo Bihać”

U organizaciji Gradskog sportskog saveza Bihać sinoć je u Bihaću održana promocija monografije “100 godina historije NK Jedinstvo Bihać”. Autor monografije Muhamed Ramić godinama je radio na knjizi koja na 500 stranica obuhvata cijelu historiju bihaćkog Jedinstva. Promotor knjige je profesor Derviš Mulić, izdavač Gradski sportski savez Bihać, a sve pripreme je naravio je sedmočlani organizacioni odbor. Generalni pokrovitelj ovog projekta bio je Grad Bihać. Nakon promocije, monografija je na poklon data najzaslužnijim institucijama i pojedincima, a u ime Grada Bihaća istu je primila vršiteljica dužnosti gradonačelnika Bihaća, Jasmina Ćoralić.


Ona je na početku svog obraćanja uputila posebne pozdrave sportskim radnicima, sportašima, a specijalni pozdrav fudbalerima i navijačima nogometnog kluba „Jedinstvo“.

„Ovo je definitivno vaša noć jer govorimo i slušamo o domaćoj fudbalskoj historiji koja nas sviju prvo zarazi, a onda se pretvori u stoljetnu ljubav. S obzirom da je večeras dosta onih koji o toj sportskoj priči znaju mnogo više, ja ću samo kratko poručiti da je Gradska uprava Bihaća bila, ostala i biće uz nogometni klub „Jedinstvo“, a što potvrđuje značajnim učešćem i u ovom projektu. Najveća čestitka i zahvala autoru ovog sportskog zdanja, ali i cijelom timu onih koji su na bilo koji način pomogli da ovo iznimno važno svjedočenje vremena ostane i zapisano“, rekla je Ćoralić.

Odgovori