Ovo je čudo: Pogledajte šta je snježna oluja napravila na Slapovima Nijagare


Ovih se dana društvenim mrežama šire fotografije koje su snimili turisti na Slapovima Nijagare. U dijelovima Sjeverne Amerike trenutno su rekordno niske temperature. Nijagarini slapovi gotovo su zaleđeni. Ovaj prizor oduševio je mnoge posjetitelje koji ga nazivaju zimskom bajkom.

“Nakon snježne oluje ovo je čudo”, “Priroda je doista zanimljiva”, “Odjenite se dobro ako želite posjetiti Nijagarine slapove. Ali svakako vrijedi”, “Ovo je predivno”, nižu se komentari na Twitteru.

Svake sekunde niz Nijagarine slapove protekne nevjerovatnih 3.160 tona vode, što znači da je potpuno zamrzavanje nemoguće. Umjesto toga često se lede površinska voda i magla, prenosi New York Post.


Podsjećamo, hiljade stanovnika zapadnog dijela američke savezne države New York prokopavale su kroz 1,2 metra dubok snijeg, koji je napadao tokom božićne mećave unatoč tome što je Nacionalna meteorološka služba predvidjela tek dodatnih pet centimetara snijega.

Ekstremne vremenske prilike tijekom vikenda su spustile temperaturu ispod tačke zamrzavanja. Najteža situacija bila je u Buffalu, koji je udaljen oko 40 kilometara od Nijagarinih slapova.

Slapovi Nijagare su niz masivnih vodopada koji se nalaze na rijeci Nijagari u istočnom dijelu Sjeverne Amerike, na granici Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. To su zapravo tri odvojena vodopada, ne posebno visoka, ali zato vrlo široka.

Odgovori