Drugi dan nove godine.
02.01.2023.

KONVERTIT ZNAČI,


Okretati, obrati, pretvarati, obraćenik, prebjeg, preokrenuti se, svojevoljno iz jedne partije preći u drugu stranku, time izdati prvobitna politička uvjerenja i svjesno zbog para preći u druga politička uvjerenja.
Konvertista, isključivo zbog novca.
Znamo kroz istoriju, historiju, povjest da se od religijskog posla dobro, ugodno, luksuzno živi.


Osnivači ko’ fol lijevo i desno orijentirani, na vlasti imaju isti obrazac vladanja pa su shvatili snagu religije, preslikali kao obrazac na stranačke ili partijske religije.

Čiji su sljedbenici bez svog mozga, stava, a koje im osnivači daju uz obilatu ovozemaljsku nagradu. Sljedbenici su spremni ući i u krstaske ratove, ne zbog svoje ideje, jer je i nemaju, već slijepo slijedeći svoje partijske ili stranačke šefove, čuvajući poziciju i ovozemaljsku crkavicu.

E, tu dolazimo do konvertista, koji nemaju ni vjeru, ni religiju, koje možete kupiti kao na stočnoj tržnici, a koji su za pare spremni izdati i rodjenog oca, a kamo li partiju iz koje su prije toga uzeli sve.

Naravno, prije toga morate “SAZRETI” i kao ideološki preobraćenik ili konvertit shvatiti gdje su veće mogućnosti za biznis, bogaćenje, uz što veći broj polupismenih sljedbenika, poslušnika partijske ili stranačke religijske ideologije.

Ljude koji će se nadmetati u gluposti, pohlepi, nemoralu, raskalašenosti, brutalnosti, biti korisni idioti, da bi konvertiti, ideološki preobraćenici zgrtali svoje bogatstvo, nemilosrdno gazeći sve pred sobom.

Krilatica
“Ako nisi sa nama, onda si protiv nas”

Takvim konvertitima je potpuno svejedno da li će i zaratiti, jer ne ginu njihova djeca, a za tudju ih zaboli k… c.

Većina je prebjegla iz prije ratnih ideologija koje su iskoristili do kraja.

I samo oni mogu biti pošteni konvertisti, a svi ostali su izdajnici i konvertiti.

Odgovori