Pjanić je postao najskuplji igrač turske lige
Pjanić je najveće ovoljetno pojačanje turske Superlige

Pjanić je postao najskuplji igrač turske lige

Foto: Besiktas

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić (31) narednu sezonu nosit će dres turskog šampiona Bešiktaša, a iz Barcelone dolazi na jednogodišnju posudbu.



Pjanić je sa sarajevskog aerodroma sinoć doputovao u Istanbul, a navijači slavnog Bešiktaša su u ogromnoj euforiji zbog dolaska najvećeg ovoljetnog pojačanja. Sasvim sigurno i jednog od najvećih u novijoj historiji kluba.

Miralem će u Turskoj biti najskuplji igrač prema uglednom transfermarktu, njegova vrijednost iznosi 20 miliona Eura, a prvi ispod našeg Princa je golman Trabzona Ugurcan Cakir sa 19 miliona Eura.

Bh. veznjak će igrati na posudbi iz Barcelone, a turski prvak će pokriti dio njegove plate koja će ih za sezonu koštati 2,75 miliona eura.

Bešiktaš je odlučio pojačati ekipu kako bi u Ligi Šampiona pokušali proći grupnu fazu i napuniti klupsku kasu, ali i zbog toga što žele odbraniti titulu prvaka Turske.

Tokom prelaznog roka doveli su Ghezzala iz Liecestera, Montera iz Atletico Madrida, Batsuhayia iz Chelsea, Teixeiru iz Kine.

Dres Bešiktaša već nosi jedan bh. igrač, mladi reprezentativac Ajdin Hasić koji je nakon debija za Bešiktaš odigrao još nekoliko mečeva, ali je uslijedila povreda ligamenata. U timu su sa naših prostora i hrvatski reprezentativac, Domagoj Vida, te Adem Ljaljić, reprezentativac Srbije.

Bešiktaš je u prva tri kola Superlige ostvario dvije pobjede i jedan remi, a naredni susret igraju 12. septembra na svom terenu protiv Malatyaspora. U Ligi Šampiona su u grupi sa Dortmundom, Ajaxom i Sportingom.


Cenzura.ba(Reprezentacija.ba)

Odgovori