Alfredo tjestenina, savršen ukus za 15 minuta..

POTREBNI SASTOJCI:

2 kašike maslinovog ulja

2 komada pilećih prsa

so, biber

Jedna i po šoljica mlijeka

Jedna i po šoljica pilećeg temeljca

2 režnja bijelog luka

250 g špageta

1/2 šoljice pavlake

Naribani parmezan
PRIPREMA RECEPTA:

Uzmite veliku tavu i u njoj zagrijte ulje, dodajte piletinu i začinite je solju i biberom. Kada je gotova, ostavite je da se ohladi i potom izrežite na trakice. U tavu na kojoj se pržila piletina dodajte mlijeko, temeljac i luk.

Posolite i pobiberite, potom dodajte tjesteninu da se kuva dok tjestenina ne bude al dente. Pomiješate pavlaku i parmezan i zatim dodajte u umak i kuvajte dok se ne zgusne. Dok je još vruće, na tanjir stavite prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položite piletinu.

Odgovori