?????????? ???? “???” ? ???Š???? ?????? ????????? ? ????Č?? ? ??Š???? ? ?Č?????? ??????? ?

Protekla dva vikenda smo realizirali akciju krčenja i čiščenja šiblja i rastinja uz obalu rijeke Une u naselju ????? ? ?????č?? ??????????? ????? “???”.

U akciji su učestvovali mještani uz podršku uposlenika Nacionalnog parka “Una”, a gospodin Edhem Duraković je bio inicijator ove akcije.

Žalosti nas činjanica da smo iz Une izvukli kućanske aparate, šporet i frižider, koji su nedavno bačeni. Nevjerovatno je da još uvijek ima pojedinaca koji se ponašaju neodgovorno i ne poštuju zakone zaštite prirode. Obzirom da nismo mogli utvrditi počinioca, ovim putem apelujemo na sve građane da ovakve slučajeve slobodno prijave u upravu preduzeća ili u inspekcijsku službu Grada Bihaća.

Volja da se pored redovnih aktivnosti realizuju i ovakvi i slični projekti u Nacionalnom parku “Una” je prisutna od samog početka rada Uprave ovog preduzeća. Ove aktivnosti nisu u redovnom opisu posla, ali obzirom da nam je suradnja sa lokalnim stanovništvom bitna, kao i njihovo uključivanje u turističku ponudu, sve realne prijedloge mještana smo do sada podržali i realizirali zajednički u skladu sa mogućnostima.

Zahvaljujemo se svim učesnicima ove akcije, a posebno inicijatoru. ?

? ?? ???? ???? ????? ?????, ž??? ?? ?????! ?

#NacionalniparkUna #unanationalpark #unaland #odrzivirazvoj #odrziviturizam

Odgovori