Sjajni Musa uništio favorizovanu Valenciju i odveo Breogan do ubjedljive pobjede


Foto: Twitter

Košarkaši Breogana ostvarili su devetu pobjedu u ovoj sezoni španske ACB lige, a oni su danas na krilima sjajnog Džanana Muse pobijedili favorizovanu Valenciju rezultatom 99:82.

Breogan je pred domaćim navijačima dobro otvorio meč i prvu četvrtinu riješio je u svoju korist rezultatom 20:16, a domaći tim je i u drugoj dionici nastavio s dobrom igrom, s tim da su u finišu prvog poluvremena izgubili snagu i ispustili vodstvo.

Gosti su to dobro iskoristili pa su serijom od 8:0 došli do preokreta te vodstva na poluvremenu od 43:41.

Pitanje pobjednika ovog duela odlučeno je u drugom dijelu treće dionice. Početak drugog poluvremena je protekao u egalu, a onda domaći košarkaši serijom od 12:0 dolaze do velikog vodstva, s kojim su mirno priveli meč kraju i, još jednom napominjemo, uz veliku podršku navijača došli su do trijumfa.

Najbolji pojedinac susreta bio je briljantni bh. košarkaš Džanan Musa koji je za nešto više od 33 minute na terenu ubacio 31 poen, a uz to je dodao pet skokova i sedam asistencija.

Musa je imao šest pokušaja za tri poena, a uspio je pogoditi čak pet. Također je imao dva od tri ubačaja u šutevima za dva poena, a pogodio je i 12 od 13 slobodnih bacanja.

Koliko je dobar meč odigrao najbolji je pokazatelj da je drugi najefikasniji igrač bio njegov saigrač Bell-Haynes koji je postigao 15 poena, dok se u protivničkom timu istakao Van Rossom koji je postigao 14 poena.

Ovo je za Breogan bila deveta pobjeda deseta pobjeda u sezoni, a pored toga imaju devet poraza. S druge strane, za Valenciju je ovo bio sedmi poraz, a pored toga imaju i 12 pobjeda.

Odgovori