Elkasović i Kulenović u Barceloni ?????

Prije nekoliko dana mladi Elkasović Harun je, zajedno sa Amirom Kulenovićem, otputovao u Berlin ?? (gdje su proveli 3 dana), nakon čega su nastavili svoj put prema Barceloni (stigli prije dva dana) gdje će Harun igrati košarkaški turnir⛹?‍♂️

Inače Harun je talentovani desetogodišnji košarkaš Košarkaškog kluba “Bihać”, koji pod Amirovom dirigentskom palicom trenira već pune 3 godine (2 godine individualno) ???

Prije nekoliko, naš biser je dobio poziv da sudjeluje na ovome košarkaškom turniru (8 – 10 decembra), gdje će predstavljati ekipu pod nazivom “Next hoops” iz Barcelone, a susret će se protiv košarkaških velikana kao što su Real Madrid, Barcelona, Joventut, Valencia, Sabadell, Girona, Manresa itd ?????

S druge strane, predstavnici naprijed navedenog kluba, pozvali su Amira da u potpunosti vodi U11 selekciju (2012. godišta i mlađi) što je velika čast za naš grad ??? ??

Igrati protiv takvih velikana sa jedne strane, odnosno dobiti poziv da se vodi kompletna momčad, sa druge strane, velika je stvar za naš grad Bihać, naš kanton, kao i našu državu ?????

Jučer je završen prvi dan turnira, te je ekipa “Next hoops” u tijesnoj završnici uspjela dobiti ekipu “Club Sabadell BQ” s rezultatom 41:40, dok su drugu utakmicu protiv “Club UE Claret” dobili sa visokih 78:38, te je Harun na toj utakmici bio najbolji pojedinac, gdje je za 18 minuta provedenih na parketu uspio upisati čak 17 poena (šut iz igre – 8/9), 5 ukradenih lopti, 6 skokova, 4 asistencije, 2 blokade, bez ijedne izgubljene lopte ?????

Također treba reći da su pravila takva da svaki igrač mora u igri provesti od 15 do 25 minuta, samim time se igrači pravilno razvijaju, jer im se daje šansa da kroz igru i napreduju ☺️??

Ovim putem želimo poželiti sreću našim momcima, da Harun pokaže Španjolcima kako se igra košarka ???, pritom da Amir što uspješnije vodi tim do što boljeg rezultata ???

Sutra je na rasporedu utakmica protiv “Club Joventut Badalona” u borbi za prvu poziciju na tabeli i plasman u polufinale turnira, idemo ???

Odgovori