➡️ Saopćenje za javnost HNK Tomislava

Poštenje se ne(isplati)

Često puta ste mogli pročitati kako se mnoge momčadi koje su igrale u Tomislavgradu zahvaljuju na fair i športskoj borbi i gostoprimstvu, koje je uistinu uvijek bilo na zavidnoj razini.

Mnogi su od njih i pobjedili u poštenom športskom nadmetanju. Nažalost u današnjoj utakmici poražen je Tomislav, odnosno bolje reći pokraden je Tomisav, ali uz Tomislava poražen je nogomet, poražen je čovjek, ljudsko dostojanstvo, danas nema dobitnika, osim možda sudačke četvorke u sastavu Saud Nurić, Adnan Arfadžan, Enis Đulović i Denis Limov. Ova imena ostat će velikim crnim slovima upisana u negativnu stranu našeg nogometa. Mnogobrojni gledatelji koji su nazočili današnjoj športskoj lakrdiji ostali su zatečeni, iznenađeni i revoltirani drskosti, hrabrosti ili pak ludosti sudaca Suada Nurića, Adnana Arfadžana, Enisa Đulovića i Denisa Limova.

Zbog ovakvim i sličnih likova nogomet u BiH je na zasluženom mjestu i dok se god nogomet bude igrao radi njih teško je zamisliti napredak. Zamislite tek kako je bilo našim mladim momcima igrati kada ti zapravo sudci ne daju igrati, provociraju te, direktno se dogovaraju s protivnikom i usput vam se smiju. Trudimo se najbolje što možemo, rijetko koji klub se može pohvaliti ovakvim kompleksom, infrastrukturom, organizacijom, brojem djece, najmlađim sastavom, čiji kostur čine naši momci, no nekim očito i to smeta. Postavljamo mnoga pitanja i sebi i javnosti, kome ovo treba? Kome trebaju ovakvi „ljudi“ ili njihovi nalogodavci u nogometu? Gradi li sena ovaj način nogomet, država, savez…?

Kome treba ovakav nogomet? Je li se nogomet igra radi publike ili sudaca? Postoji li itko tko će ovakve ljude sankcionirati i odstraniti iz nogometa? Zamislite situaciju kad vam se službene osobe ispričavaju za ponašanje svojih kolega, no nije se rodio onaj tko će sprati ljagu s imena Suada Nurića? Drugo ime za nogometnu krađu od sada će se zvati Suad Nurić.

Ukoliko Savez ili nadležna tijela ne poduzmu da se slične situacije nikome ne ponove, onda nema ni smisla igrati Prvu ligu, jer nepošteno uništavati nogometne snove mladih momaka nećemo dopustiti. HNK Tomislav oštro osuđuje današnje ponašanje sudaca, ako ih tako uopće možemo nazvati, a zahvaljujemo se našim navijačima i igračima na razumnom ponašanju. Također, za kraj obećavamo da ćemo se i dalje boriti za interese kluba, ali na fair i športski način i vjerujemo i dalje kako se poštenje ipak isplati.

Odgovori