Sinoć u Bihaću prezentiran Izborni program POMAK-a: Unsko-sanski kanton kakav zaslužujemo



Problemi u zdravstvu i obrazovanju, privredi i svim drugim sferama života obilježili su protekle četiri godine u Unsko-sanskom kantonu. POMAK sada govori o rješenjima!

Vizija našeg pokreta je razviti i unaprijediti naše institucije koje će raditi za građane na načelima solidarnosti i pravičnosti, te posvećenosti pružanju kvalitetne i efikasne usluge.

Univerzalni održivi finansijski pristup svim zdravstvenim uslugama koje će se efikasno i kvalitetno pružati osiguranim licima kroz finansijski održivu zdravstvenu zaštitu. Klinički centar u USK-a je ambiciozan, ali ne i nedostižan cilj, kao i savremeni centar za rehabilitaciju i aktivni odmor.

I obrazovnom sektoru je potrebna reforma koja nikad nije dovršena od strane bilo kojeg saziva vlasti. Kanton se bori sa kontinuiranim smanjenjem broja učenika, dok se visoko obrazovanje praktično gasi zbog nedostatka studenata i nova rješenja se moraju donositi hitno i mi ih imamo. Univerzitet mora biti generator razvoja i glavna pomoć privredi, te proizvoditi kadar potreban privredi USK-a.

Najveći dio izbornog programa POMAK-a posvećen je privredi. Potrebno je modernizirati privrednu infrastrukturu i posljedično privredu USK-a. Započeti energetsku tranziciju, digitalnu transformaciju i biznis tranziciju kako bi privredu USK-a vratili na noge i učinili mnogo konkurentnijom. Na taj način stvoriti uslove za privlačenje stranih i domaćih investicija, rast zaposlenosti, značajniji rast plata i u konačnici bolje uslove za život građana Unsko-sanskog kantona.

Svemu tome preduslov je vraćanje integriteta institucijama i istinska borba protiv korupcije!

Privreda za 21. stoljeće, obrazovanje za 21. stoljeće, zdravstvo za 21. stoljeće. To je Unsko-sanski kanton kakav zaslužujemo!

Pošteno, jače, krajiški! ??

Kompletan izborni program možete pogledati na linku: https://tinyurl.com/ys22etzc

#PomakZaKrajinu #uskkakavzasluzujemo #unskosanskikanton #pomak #izborniprogram

#Cenzuraba

 

Odgovori