SPORT
Sjajni Džanan Musa briljirao na zvaničnom debiju za Real Madrid, pokazao se kao pravo pojačanje



Bh. košarkaš Džanan Musa odigrao je fantastičan meč na zvaničnom debiju za Real Madrid, a on je u meču polufinala Superkupa Španije briljirao protiv Real Betisa u pobjedi rezultatom 100:69.

Musa je u današnjem meču bio najefikasniji igrač Real Madrida, a susret je završio sa 21 ubačenim poenom, četiri skoka i sedam asistencija, od kojih su neke bile zaista sjajne i uz egzekuciju na kraju, podigle su publiku na noge.

Real je prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 25:21, a na poluvrijeme su otišli s prednošću od 42:35. Musa je priliku dobio u prvoj četvrtini u kojoj je igrao pet minuta, a do poluvremena je s klupe gledao svoje saigrače.


Ipak, u drugom poluvremenu Musa je dobio znatno više prostora za igru, a to je na kraju u potpunosti iskoristio i susret završio sa 21 ubačenim poenom te četiri skoka i sedam asistencija. Na terenu je proveo 23 minute, a bio je najefikasniji igrač na utakmici.

Real je na kraju došao do ubjedljive pobjede rezultatom 100:69 i u finalu Superkupa Španije će čekati boljeg iz duela između Barcelone i Joventuta.

Rezultat po četvrtinama:

Real Madrid – Real Betis 100:69 (25:21, 17:14, 26:13, 32:21)
IZVORcazin.net

Odgovori