JUDO: PRVENSTVO BALKANA ZA JUNIORE PODGORICA 2022

Bišćanka Elma Poprženović viceprvakinja Balkana

U Podgorici je održano judo prvenstvo Balkana za juniore.
Balkansku judo federaciju čine 12 nacionalnih saveza koji predstavljaju svoje države na prvenstvima Balkana, a to su Judo savezi Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Moldavije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, Rumunjske, Cipra i Turske.
Nastup je zabilježila i juniorska reprezentacija BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji, ostvarivši zapažene rezultate. Članovi Judo kluba Una iz Bihaća Elma Poprženović i Orhan Rekić u sklopu reprezentacije ostvarili su odlične rezultate na ovom kvalitetnom takmičenju.
Elma Poprženović je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju u kategoriji do 78 kg što je rezultat vrijedan pažnje. Do naslova viceprvakinje Balkana došla je sa dvije pobjede i jednim porazom. U prvom nastupu savladala je predstavnicu Grčke. U polufinalnom meču Elma Poprženović bila je uvjerljiva i protiv predstavnice Crne Gore te se zasluženo našla u finalu. U finalnoj borbi ove kategorije snage je odmjerila sa svojom reprezentativnom kolegicom Lanom Labura. U jednom odličnom meču dvije BiH reprezentativke naslov najbolje osvojila je Lana Labura, dok je Elma Poprženović takmičenje završila na drugoj poziciji.
Drugi takmičar iz Bihaća, Orhan Rekić je nastupio u kategoriji do 81 kg, te nije izborio plasma za medalje.

Odgovori