SVEČANI PRIJEM BRUCOŠA

Danas smo na Ekonomskom fakultetu u Bihaću upriličili svečani prijem za studente prve godine. Studentima su se uz dekanesu obratili i uvaženi rektor Univerziteta u Bihaću prof.dr. Fadil Islamović kao i ministar obrazovanja u Vladi USK gosp. Almin Hopovac . U svojim govorima istaknuli su dvije stvari, zbog kojih sam i sam jako ponosan što sam EFBI. “EFBI je bio jedna od iskri iz kojih je stvoren Univerzitet u Bihaću”. “EFBI je jedna od najstabilnijih organizacionih jedinica na Univerzitetu”.

Osobno svim studentima želim dobrodošlicu. Odluka da studiraju, da se obrazuju, jedna je od najboljih odluka u njihovim životu, iako u ovom momentu toga nisu svjesni. Druga najbolja odluka je što su odabrali EFBI.

Godinama radimo na poboljšanju nastavnih planova i programa, a posebno na razvijanju naučne saradnje sa najboljim fakultetima u zemlji i okruženju. Zahvaljujući toj saradnji našim studentima uz naše stručnjake, osigurali smo i vrhunske, najbolje predavače iz regije. Lično mi je to bila temeljna preokupacija prethodnih godina, a pun amfiteatar EFBI u uvjetima kada mnogi fakulteti u zemlji doslovno nemaju kandidata za upis, pokazuje da trud nije bio uzaludan.

Siguran sma da ovu generaciju, uz malo truda i zalaganja čeka svijetla budućnost. Pametnim vođenjem, uz podršku osnivača i menadžmenta Univerziteta, svijetlu budućnost vidim i Ekonomskom fakultetu u Bihaću.

SRETAN POČETAK AKADEMSKE GODINE ŽELIM SVIM KOLEGAMA I STUDENTIMA UNIVERZITETA U BIHAĆU.

Odgovori