Bišćanka Elma Poprženović druga na Balkanu u juniorskoj konkurenciji!!!!!!!

Prethodni vikend u Podgorici (Crna Gora) održano je prvenstvo Balkana u džudou za juniore.

Balkansku judo federaciju čine 12 nacionalnih saveza, a to su judo savezi Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Moldavije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, Rumunjske, Cipra i Turske.

Juniorska reprezentacija BiH je nastupila i ostvarila u Podgorici zapažene rezultate. U sklopu reprezentacije bili su i džudisti Judo kluba Una iz Bihaća Elma Poprženović i Orhan Rekić koji su ostvarili odlične rezultate na ovom kvalitetnom takmičenju.

Elma Poprženović je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju u kategoriji do 78 kg, a do titule viceprvakinje Balkana došla je sa dvije pobjede i jednim porazom. U prva dva nastupa pobijedila je predstavnice Grčke i Crne Gore te se zasluženo našla u finalu.
U finalnoj borbi snage je odmjerila sa svojom reprezentativnom kolegicom Lanom Labura i nakon odličnog meča dvije BiH reprezentativke bolja je bila Lana Labura.

Drugi takmičar iz Bihaća, Orhan Rekić je nastupio u kategoriji do 81 kg, ali i pored borbenosti nije izborio plasman među tri najbolja.

Odgovori