Dvorana izgleda ljepše nego ikad: Reprezentaciju BiH očekuje fantastična atmosfera

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Dvorana izgleda ljepše nego ikad: Reprezentaciju BiH očekuje fantastična atmosfera


Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vezat će dva ciklus kvalifikacija, Iako nas prethodno deset godina nije bilo na velikoj sceni. Nakon prošlogodišnjih kvalifikacija za EP, sada Zmajice igraju kvalifikacije za SP.


Zbog nižeg rejtinga naše djevojka kreću iz prvog kruga kvalifikacija gdje nas očekuje dvomeč protiv Grčke. Oba duela će biti odigrana u našoj zemlji, tačnije u Cazinu 3. i 5. novembra.

Krajina će tako nakon duže vremena ugostiti jednu seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine i nema sumnje da će atmosfera biti na nivou.

Cazin je grad rukometa i sigurno će navijači biti vjetar u leđa izabranicama Alme Čehajić Hadžović.

Dvorana u Cazinu je pred ovaj dvomeč poprimila drugačiji izgled.

Nedavno su uređene tribine gdje su postavljene nove plave stolice kao i grb naše države, a i parket je dobio novi izgled.

Postavljena je gerflor podloga, tako da dvorana u Cazinu izgleda neprepoznatljivo.


Domaćini su se maksimalno potrudili da sve bude spremno za naše rukometašice i nadamo se da će Cazin biti sretan našoj reprezentaciji.

U slučaju da eliminišemo Grčku, put nastavljamo u glavnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sa najjačim selekcijama Starog kontinenta.

Naše djevojke su i u prošlom ciklusu kvalifikacija za EP igrale protiv Grčke, kada smo poraženi u grupi, a taj nas je poraz na kraju koštao plasmana dalje, gdje je otišla Grčka, koja se nije dobro provela u grupi sa Nizozemskom, Njemačkom i Bjelorusijom.

Nadamo se da će rezultat u Cazinu sada biti na našoj strani. Oba duela i 3. i 5. novembra igraju se sa počektom u 20 sati.

Odgovori