Oporavlja se od povrede

Lukaku napustio Milano: Inter nije prioritet, Romelu ima drugi cilj

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku ljetos se nakon godinu dana vratio u Inter i to na posudbu. Mnogo problema ove sezone ima s povredama, a sada je odlučio da napusti Milano i liječi se u drugom gradu i državi.


Belgijski napadač Romelu Lukaku ljetos je najavljen kao veliko pojačanje Intera kada se vratio iz Chelseaja na jednogodišnju posudbu.

Ipak, taj epitet za sada ne opravdava prvenstveno jer ga muče brojne povrede.

Najbolji strijelac u historiji Belgije prije nekoliko dana se konačno oporavio od povrede, odigrao osam minuta protiv Viktorije i dao gol, ušao i protiv Sampdorije u Seriji A, a onda šok – nova povreda.

Inter je prije dva dana potvrdio da je povrijeđen, te ga sinoć nije bilo u konkurenciji u utakmici Lige prvaka protiv Bayerna.

Vijesti iz Italije sada govore kako je Lukaku napustio Milano i otišao u Belgiju na liječenje gdje će o njemu brinuti ljekari iz reprezentacije te zemlje.


Navodno je Lukakuu prvi prioritet da bude zdrav i spreman za Svjetsko prvenstvo koje u Kataru počinje za tačno 18 dana.

Belgija se inače na Mundijalu nalazi u grupi F sa selekcijama Maroka, Hrvatske i Kanade, a za 18. novembar ima dogovoren prijateljski susret protiv Egipta.

Lukakua što se tiče, ne bi imao ništa protiv povratka u Interov dres što je prije moguće, no, kako smo i napisali, primarni cilj je nastup na Svjetskom prvenstvu.

Inter na rasporedu ima da odigra još tri utakmice u Seriji A ove godine prije pauze, a prva je na rasporedu već za četiri dana na gostovanju kod Juventusa gdje Lukaku sigurno neće zaigrati.

Nakon toga slijedi domaći susret protiv Bologne (9. novembra), te gostovanje u Bergamu kod Atalante četiri dana kasnije.

Izvorsport.sport.ba

Odgovori