Ogroman broj kartona na meču Feyenoord – Lazio

Irfan Peljto u karijeri nije imao toliko posla kao u Rotterdamu, a bahati tinejdžer će ga pamtiti


Najbolji bh. sudija Irfan Peljto imao je večeras dosta posla na utakmici Evropske lige odigranoj u Rotterdamu, a u kojoj su se sastali Feyenoord i Lazio. Na kraju je domaći tim slavio s 1:0, a Peljto je na kraju dao 11 žutih i jedan crveni karton.

Irfan Peljto je od Evropske fudbalske federacije (UEFA) dobio zaista težak zadatak. Išao je u Rotterdam suditi meč 6. kola Evropske lige između Feyenoorda i Lazija koji je odlučivao o putniku u nokaut fazu.

Na kraju se radovao domaći tim. Pobjedom od 1:0 prošli su direktno u osminu finala, drugo mjesto zauzeo je danski Midtjylland, Lazio će u Konferencijsku ligu, a Sturm je ispao iako je kao i svi ostali imao osam bodova.

Irfan Peljto je u Rotterdamu imao pune ruke posla. Bh. sudija je mahao žutim kartonima u drugom poluvremenu, a na kraju je podijelio 11 žutih i jedan crveni karton.

Nije ništa naslućivalo daće Peljto dati vjerovatno i najveći broj kartona u evropskoj karijeri jer je nakon prvih 45 minuta samo Lazzari iz Lazija upisan u njegovu bilježnicu.

Međutim, bitnost utakmice i nervoza s obje strane dovela je do popriličnog haosa, pa je bh. sudija pokazao zaista ogroman broj kartona.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Najgore je prošao talentovani fudbaler Lazija Luka Romero (17). Ovaj tinejdžer je dobio žuti karton zbog prekršaja, a zatim je bezobrazno šutnuo loptu što se Peljti nije dopalo i pokazao mu je drugi žuti karton u svega nekoliko sekundi.

Nervozni tinejdžer nastavio je da luduje i nakon isključenja. Smirivali su ga s klupe Lazija, ali dečko će morati da smiri živce u budućnosti.


Interesantno je svakako da je devet od 11 žutih kartona bh. sudija pokazao u periodu od 77. minute, pa do šeste minute sudijske nadoknade.

Peljto je u ovom meču značajno podigao prosjek od 4.3 kartona koliko pokazuje po utakmici, ali jednostavno nije imao drugog izbora nego kažnjavati nesportske poteze.

UEFA ima veliko povjerenje u najboljeg bh. sudiju i nema dileme da ćemo ga i dalje gledati u evropskim utakmicama.
Izvor:sport.sport.ba

Odgovori