Grčka slavila u prvom duelu kvalifikacija

 

Nevjerovatna utakmica u Cazinu: Bh. rukometašice prokockale veliku pobjedu

 

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Cazinu u sjajnoj atmosferi odigrala prvi meč prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv favorizovane selekcije Grčke. Nakon velike borbe i dobre rukometne predstave slavila je reprezentacija Grčke zahvaljujući preokretu u posljednjih deset minuta. Rezultat je glasio 23:21 za Grčku.

Naša selekcija je igrala u podmlađenom sastavu bez nekoliko igračica koje nisu mogle doći na okupljanje zbog povreda, ali to nije spriječilo izabranice Alme Čehajić Hadžović da odigraju borbenu i lavovsku utakmicu protiv selekcije koja nas je prošle godine dobila 29:18 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Otvaramo odlično meč i poveli smo pogotkom Damljane Bošnjak sa 0:1, nakon toga igralo se gol za gol. Odbrane su također bile na visini zadatka.

U našj ekipi vrlo raspoložena u napadu bila je Dessire Kolašinac sa tri pogotka, a imali smo raznovrsan napad pa su tako pogađale i Demić, Topić, Vrančić, Gudelj Marija, Dautović.

Sredinom prvog poluvremena Grkinje su imale fazu dobre igre na krilima sjajne golmanice Kepesidou koja je prvo poluvrijeme završila sa sedam odbrana. I mi smo brzo pronašli odgovor u fazi napada, a u finišu poluvremena razbranila se Anica Gudelj koja je skupila šest odbrana od čega je bio i jedan sedmerac tako da na odmor odlazimo sa golom prednosti, rezultat na semaforu glasio je 8:9 za našu reprezentaciju.

Drugo poluvrijeme otvaramo sjajno odbranom Anice Gudelj i golom Dessire Kolašinac i odlazimo na +2 (8:10). U 38. minuti golom Ane Vrančić odlazimo na 9:12.


Sredinom prvog poluvremena održavali smo +3, na golu je bila nevjerovatna Anica Gudelj, a u napadu su pogađale Ana Vrančić i Dessire Kolašinac, dok je i Marija Gudelj realizovala sedmerac za 12:15.

U drugoj polovini drugog poluvremena naše djevojke su igrale u petoj brzinii na krilima Dessire Kolašinac odlazimo na +6, na semaforu je bilo 12:18. Do kraja meča Grkinje su spustile razliku, napravile preokret i u 58. minuti povele sa 21:20. Završilo je konačnih 23:21 za Grčku.

Kod naše selekcije Dessire Kolašinac je postigla sedam golova, Edina Demić je dala pet golova, a na golu je briljirala Anica Gudelj sa 14 odbrana. U grčkim redovima istakla se Manija sa sedam golova.

Naša reprezentacija je igrala u sastavu: Gudelj A., Latifović, Railić, Vrančić, Kolašinac, Topčić, Gudelj M., Demić, Dautović, Kulić, Bošnjak, Gavrilović, Majkić, Pidro, Alikadić, Topić.

Revanš duel se igra također u Cazinu u subotu sa početkom u 17 sati. Pobjednik dvomeča između Bosne i Hercegovine i Grčke izborit će plasman u glavnu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo gdje će igrati i najjače selekcije Starog kontinenta.

Kako god rezultatski završi dvomeč protiv Grčke pozitivna stvar u cijeloj priči je kontinuitet nastupa naše selekcije koji napokon imamo i nadamo se da će tako ostati u budućnosti

 

Izvor sport.sport.ba

 

Odgovori