Bihać – siguran grad“: 52 kamere će ulice Bihaća, sigurnost na visokom nivou (VIDEO)



Do proljeća naredne godine Grad Bihać bi trebao dobiti uređen sistem video nadzora javnih površina. Radi se o projektu koji je ranije iniciran od strane Gradske uprave Bihaća, za šta je sredstva obezbijedila Vlada Federacije BiH. Potpisivanjem ugovora sa konzorcijem za telekomunikacije i sistem tehničke zaštite, formalno je krenula implementacija ovog projekta.

– „Bihać – siguran grad“, projekt je kojim će ova jedinica lokalne samouprave dobiti moderan sistem video nadzora. Ukupno 52 kamere će biti instalirane u gradskim ulicama i garantovati će veću sigurnost građana i saobraćaja na gradskim ulicama, kako nam je kazao Nermin Kljajić ministar unutrašnjih poslova USK-a. MUP USK-a će putem Operativnog centra imati direktan uvid u sve što se dešava na ulicama i prilazima gradu, kamere će biti postavljene na najbitnije lokacije.

Premijer USK-a Mustafa Ružnić, govoreći o ovoj temi navodi kako je cilj da se pored Bihaća, u narednim budžetima planiraju i osiguraju sredstva i za ostale jedinice lokalne samouprave na ovom dijelu FBiH. Osim toga, premijer Ružnić dodaje da je primarni cilj da se i drugi gradovi i općine USK-a koje same investiraju u ovakve i slične projekte, uvežu u jedinstven sistem nadzora sa centrom upravljanja u MUP-u USK. Sredstva za realizaciju ovog projekta, čija vrijednost je 548.000 maraka, ranije je obezbijedila Vlada F BiH, javlja rtvusk.
IZVORcazin.ba

Odgovori