ANIS DURIĆ je pobjednik 3.Sezone 8 Ball Tour-a 2022!

Sinoćnjim MASTER turnirom sa 16 najboljih igrača završena je još jedna sezona takmičenja u bilijaru discipline (8 Ball Interantional), koja je i ove sezone ponudila vrhunski bilijar, odlične mečeve i nevjerovatne poteze.

Apsolutno zaslužena titula VELIKE nade našeg USK-a bilijara, inače člana BK Break Cazin Anis Durić (Ostrožac na Uni) slavio je 8:6 protiv možemo kazati veterana ove igre (Said Vilić – Sajo) koji je odigrao kompletan turnir na extra visokom nivou, što je rezultiralo i pobjedom u drugom kolu protiv prvog favorita Aladin Begić sa visokih 8:3. Sve ukupno mogli smo vidjeti odlične mečeve u zaista sjajnoj atmosferi u prostorijama Caffe & Bilijar Walter u Cazinu, a domaćin je učinio sve potrebno kada je riječ o organizaciji i takmičenju ove vrste sportske igre. Treće mjesto pripalo je Enes Šabić, dok je četvrti bio Adnan Veladžić. Pored plaketa i pobjedničkog pehara dodjeljene su i novčane nagrade za prva četiri mjesta.

Na kraju ostaje da se zahvalimo domaćinu, svim učesnicima Tour-a i još jednom čestitamo pobjedniku od kojeg ćemo sasvim sigurno još puno toga vidjeti. Sportski pozdrav i vidimo se naredne godine!

Kompletni rezultati : TOP 16

1.Krug :
Aladin Begić – Adis Selimović 8:2
Anis Durić – Kenan Vojić 8:0 s.r.
Selam Beširević – Muho Dizdarević 8:4
Alen Hrnjica – Haris Toromanović 7:8
Enes Šabić – Nenad Klepić 8:4
Adnan Veladžić – Sejad Rekić 8:4
Šemso Talić – Muhamed Mešić 5:8
Said Vilić – Sanel Dedić 8:6

2.Krug :
Aladin Begić – Said Vilić 3:8
Anis Durić – Muhamed Mešić 8:5
Selam Beširević – Adnan Veladžić 5:8
Haris Toromanović – Enes Šabić 7:8

Polufinale :
Said Vilić – Enes Šabić 8:5
Anis Durić – Adnan Veladžić 8:4

FINALE!
Said Vilić – Anis Durić 6:8

Odgovori