Uskoro počinje isplata jednokratne novčane pomoći za nezaposlene



Isplata jednokratne novčane pomoći od 100 KM za nezaposlene osobe, koju je obezbijedila Vlade Federacije, trebala bi početi narednih dana, saznajemo u Službi za zapošljavanje USK.

BIHAĆ, 08. decembra – Na sredstva Federalne vlade čekaju i u Službi za zapošljavanje Unsko- sanskog kantona, na čijem spisku se nalazi 16.800 nezaposlenih osoba.

Prvi rok koji je Vlada Federacija definisala u Uredbi kojom je zagarantovana novčana pomoć, je bio 30. novembar, međutim zbog brojnih poteškoća taj rok je pomjeren na 20. decembar. Najčešće poteškoće sa kojima su se susretale nezaposlene osobe su bili bankovni računi koje većina nije imala. Ovi problemi, kada je u pitanju Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona su prevaziđeni, te je konačan spisak nezaposlenih uz zahtjev za uplatu 16. 800. 000 KM upućen Vladi Federacije još 11. novembra.

Prema informacijama koje smo dobili u Službi za zapošljavanje USK Vlada bi sredstva mogla prebaciti sutra ili u ponedjeljak, naveo je za RTV USK Jasmin Prošić, rukovodilac Sektora za zapošljavanje SZZ USK.

IZVORrtvusk.ba

Odgovori