Džeko: Pa ovo radim 15 godina; Inzaghi: To pitanje o Džeki nije za mene

Edin Džeko je postigao dva nova gola za Inter. Dijamant je bio dvostruki strijelac u velikom trijumfu nad Atalantom(2:3) i sada je na cifri od devet golova u svim takmičenjima.

 


“Džeko je veliki igrač koji pomaže ekipi u obje faze. On je velika dodatna vrijednost i sigurno će to nastaviti da bude.”

“Apsolutno sam za to da mu se produži ugovor, ali to nije pitanje za mene. Rukovodstvo je dobro i iskusno i znat će da naprave najbolju odluku.”

Sada Džeku očekuje pauza od nekoliko sedmica pošto će se prvenestva prekinuti zbog Svjetskog prvenstva gdje nažalost ponovo neće biti Bosne i Hercegovini.

Štampa na Apeninima posljednjih dana špekuliše da će upravo tokom pauze jedna od tema rukovodstva Intera biti Džekin status i eventualno produženje saradnje.


Spominje se da bi 36-godišnjem napadaču trebao biti ponuđen novi ugovor, ali sa znatno manjom platom u odnosu na aktuelnih 5 miliona eura.

Nema sumnje da je Džeko svojim sjajnim partijama u posljednje vrijeme na neki način zadao i glavobolje čelnicima Intera pošto je Sarajlija za sve osim za staro gvožđe pa će morati ponuditi možda i više nego što su planirali za produženje.

Sport.sport.ba

Odgovori