Šemsudin Dedić – Krajišnik sa najvećim brojem glasova


Na nedavno održanim Općim izborima u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju Parlamentarna skupština BiH SDA USK do sada je osvojila više od 26 000 glasova, što je odličan rezultat za ovu stranku u Krajini.


Treba napomenuti da ovo još uvijek nisu konačni rezultati, iz razloga što još uvijek nisu unešeni svi pristigli glasovi iz dijaspore, te poneka biračka mjesta.

Na ovoj listi najviše glasova osvojio je Šemsudin Dedić (14. 987), aktuelni ministar poljoprivrede u Vladi FBiH. Ovim rezultatom, Dedić je otklonio sumnje u povjerenje koje mu Krajišnici daju godinama unazad, najviše zbog zalaganja za infrastrukturu kroz federalnu i državnu vlast kada je u pitanju Unsko-sanski kanton. Također, Dedić je osvojio i najviše glasova kao pojedinac u Unsko-sanskom kantonu.


U proteklih 7 godina sa viših nivoa vlasti u Unsko-sanski kanton investirano je preko 270 miliona maraka u različite infrastrukturne projekte.

Tako je samo Vlada FBiH Inicijativama Šemsudina Dedića i drugih zastupnika SDA u Parlamentu FBiH, doznačila 35 miliona maraka za bihaćki aerodrom koji su korišteni za eksproprijaciju zemljišta te izradu različitih studija. U narednoj godini Aerodrom u Bihaću bi trebao dobiti i pistu u dužini 1800 metara. Zbog spore administracije, mnogo projekata u Bihaću i Kantonu čeka na realizaciju, većinom zbog spornih nekoliko kvadrata zemljišta, počev od kružnog toga na Kamenici, kružnog toka prema “Bingu i Fisu” itd. Za sve takve projekte su već sredstva obezbijeđena.

Također, u budžetu FBiH za 2022. godinu odobrena sredstva za poticaj poljoprivredi veća su za 19 miliona KM u odnosu na prošlogodišnji budžet.

Odgovori